maandag 14 maart 2011

Ter nagedachtenis...

Het eerste uur van deze morgen zaten wij druk bezig de laatste dingetjes af te ronden van ons profielwerkstuk. Iets voordat de bel ging, werd er omgeroepen dat om kwart over 9 alle leerlingen naar de aula moesten, en leraren naar de lerarenkamer. Er gingen allerlei geruchten rond. Maar wat moet je nou geloven? 
Vervolgens mochten we naar de klas, daar kregen we te horen dat een jongen uit de 2e klas zelfmoord had gepleegd. Ik was verbijsterd. 2e klas, dan ben je nog zo jong.. Helaas was dit Enlil, die ik kende doordat hij verkering had met mijn buurmeisje, en vaak bij ons in de straat kwam rondhangen met de buurjongens.. 


5H heeft een gedenkhoek ingericht. Het is prachtig geworden, netjes en rustig. Er komt een condoleance register voor leerlingen, leraren en ouders. Respect voor de school, die ons en de klasgenoten van Enlil en hun ouders heeft opgevangen en gesteund. De meeste leraren waren in de pauzes in de aula, om de leerlingen te steunen. Je merkt echt dat de school er aandacht aan besteed en het ook heel erg vinden. De manier waarop ze dit hebben gedaan, had niet beter gekund. Om 2 uur kregen we allemaal vrij en de leraren kregen nog een verdere toelichting in de lerarenkamer. 

Bij deze wens ik de familie, vrienden, kennissen en iedereen die op wat voor manier ook Enlil kende, veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. 

Rust zacht, kleine vriend...

1 opmerking: