maandag 14 maart 2011

Rimmel London VS. BudgetMerken

Iedereen kent het merk Rimmel London wel. Het merk is al sinds 1843 (Dat is al bijna 200 jaar!!) bezig om de nieuwste producten te ontwikkelen met de beste kwaliteit. Ik had nog een oogpotlood van RL liggen, maar ik gebruikte hem nooit. Ik pak liever mijn budgetmerk oogpotlood en gebruik die. Maar waarom? Toen ik de swatches had gemaakt, kwam ik er weer achter... Maar doorstaat mijn favoriete oogpotlood de ultieme test? 

Ik ga het oogpotlood vergelijken met de oogpotloden van  MAX eye-liner en Miss Sporty. Max eye-liner is trouwens een huismerk van Action en Miss Sporty is een budgetmerk dat kennen we allemaal wel :)

Ik zal beginnen met het RL oogpotlood. De "verpakking" zullen we het maar noemen vind ik bij RL wel mooier. Het oogt chiquer, maar heeft precies dezelfde dop als Miss Sporty. 


De punt oogt heel smooty... Maar je moet niet alles wat je ziet geloven, want de swatch valt erg tegen:
Hij is een beetje dunnetjes. Dát had ik niet verwacht en ik heb dan ook wel heel erge spijt dat ik deze heb gekocht. Ik heb hem nauwelijks gebruikt, terwijl hij wel bijna 7 euro kostte ! Fail dus.
Maar goed, alles kan gebeuren. Toen ik nog bij de action werkte kocht ik wel eens voor de grap make-up van het huismerk om te testen. En weet je, nou ja kijk zelf maar :
Alleen bij het zien van de punt, kun je al weten dat het veel goeds beloofd :)
De verpakking is helaas wat minder, maar wat moet je verwachten daarvan bij een huismerk?
Maar de swach maakt veel goed. Zoals je ziet is hij veel dikker en duidelijker dan de RL. Daarom gebruik ik dit potlood en niet  die van Rimmel London.Ik heb er ook budgetmerk bij genomen, genaamd Miss Sporty.

De bovenste is van Rimmel London, de tweede Max eye-liner en de onderste is van Miss Sporty. Zien jullie ook het verschil? 
Maar is de max eye-liner werkelijk zo goed? Nee. De ultieme test is om gewoon met een doekje erover heen te gaan en kijken hoeveel product blijft zitten en hoeveel er mee gaat. Bij deze:
Zoals je ziet geeft de Max eye-liner heel veel kleur af als je er over heen gaat. Gelukkig zit je de hele dag niet met een doekje in je oog te wrijven, maar bij deze test zie je wel duidelijk dat hij niet perfect is. Al blijft er wel veel product op mijn hand zitten. Dit is daarentegen wel beter bij RL: Er zit weinig product op het doekje en nog veel op mijn hand. En Miss Sporty? Tjah, beetje hopeloos :)
Hier zi je het nog een keertje heel goed: in verhouding is het oogpotlood van Rimmel London beter, maar zelf vind ik de Max eye-liner van de Action veel fijner. Juist omdat hij zoveel kleur afgeeft. 
De Rimmel London kosste volgens mij €6,99 bij Douglas.
Max eye-liner €2,29 ( komt samen in een smokey eye setje, je kunt hem ook apart halen @ Action)
Miss Sporty weet ik niet zeker maar ik denk €1,99 en is te koop bij Etos.

Wat is jullie favoriete oogpotlood?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten