About me

Lieve lezeressen,
Ik zal mij kort even voorstellen. Ik ben Arnela ( LEES: Arnella ). Ik kom uit Bosnië, daar ben ik geboren. Na de oorlog ben ik samen met mijn ouders naar Nederland gekomen. Ik heb bijna 10 jaar in Limburg gewoond. Gelukkig besloten mijn ouders 5 jaar geleden naar Enschede te verhuizen en woon ik daar nu nog steeds. Ik heb in die 15 jaar wel een broertje gekregen hoor, die moeten we niet vergeten.


Dit jaar doe ik eindexamen HAVO op het Bonhoeffer College hier in Enschede. Eindelijk. Want ja, de Havo duurt 5 jaar, en in de 5 jaar heb ik meer dan zat gekregen van deze school. Het “leren” is genoeg geweest, nu is het tijd om te “studeren”. Die 5 jaar op deze school waren voor mij best moeilijk. Omdat ik van mij zelf redelijk druk ben, en van bezig zijn hou. Gelukkig/helaas mocht ik naar Havo, wat puuure theorie is. Wat moet ik als druk persoon op een theorie opleiding. Ik heb moeite met leren omdat ik mij niet goed kan concentreren en snel afgeleid ben. Maar ik heb volgehouden, omdat ik als ik vmbo was gaan doen waarschijnlijk daarna toch havo erbij had gedaan... Achteraf gezien ben ik wel blij, zeker met mijn vervolgstudie ik kan gaan doen met havo.


Ik wil hierna Hbo gaan doen, Small business & Retail management. Je zult je waraschijnlijk wel afvragen waarom niks in de visagie en beauty wereld? Dat is simpel, er is gewoon geen opleiding in die richting op Hbo. Visagie en verzorging zijn mbo-opleidingen, die je na je vmbo kunt gaan doen. Ik vind het zonde van de Havo als ik mbo zou gaan doen. Daarom heb ik er voor gekozen om eer SB&RM te gaan doen, om de ins en outs van een bedrijf te leren kennen ( want dat is uiteindelijk mijn doel! ) en aangezien ik redelijk jong ben als ik die af heb, wil ik er een particuliere opleiding achteraan doen. Natuurlijk een visagie opleiding :D 
Het fijne aan deze opleiding is, dat het vooral praktijk is ! Een hbo opleiding vol met praktijk. Yay :D Precies iets voor mij, organiseren, maken, schrijven en vooral doen. Niet meer stil zitten en boeken uit je hoofd leren, nee Gewoon doen :D Maar eerst moet ik slagen... Wat voor mij ook al een hele opgave is, aangezien ik eerst een tentamenweek heb, en 3 weken daarna examenweek.
Waarom begin je een blog net voordat je examen moet doen? Dan kom je in tijdnood toch?

Ik had vroeger een blog, maar die is niet meer actief vanwege school. Ik merkte dat ik het schrijven erg mistte en ben deze blog gestart. Ik zit nu met een blessure waardoor ik niet kan sporten. Voetbal is mijn favoriete sport, maar helaas speel ik al 6 jaar niet meer. Dit is voor mij een afleiding, om bij te komen van alles. Gelukkig, want jullie mailtjes en commentjes zijn motiverend om dag in dag uit iets te schrijven! 
 Ik word gesteund door mijn vriendinnen en jullie, lezeressen ben ik heel dankbaar. Deze blog is begonnen op 0 bezoekers, en stijgt, iedere dag weer ! Bedankt !


Liefs
Arnela