zaterdag 26 maart 2011

I wear some jewelry with a reason

Ik heb heel veel sieraden. Maar toch draag ik niet iedere dag een andere ring of armband. Ik heb dingen die ik iedere dag om heb, en die ik nooit af doe. 
Om te beginnen met deze twee ringen hierboven. De linker is speciaal voor mij. Ik heb ooit voor de verjaardag van ( toen nog ) een hele goede vriendin van mij twee ringen laten graveren, met onze namen erin en de datum toen we elkaar ontmoet hebben. Ja die kan ik mij nog herinneren 20-11-2006 :) Helaas, duurt alles wat mooi is kort en ging vorig jaar onze vriendschap de grond in. We gaan nog steeds met elkaar om, maar zeker niet als vroeger. De ring draag ik wel iedere dag, gewoon omdat zij belangrijk voor mij is/was en ik met haar een leuke tijd heb gehad. Zij draagt hem in ieder geval niet. 
De rechter was een cadeau :)
Dit is een klein overzichtje van belangrijke sieraden. 

Deze ring kocht ik van mijn eerste loon van de action. Hij was volgens mij 17,95 bij de SIX en ik ben er heel blij mee :) 

 Dit armbandje kreeg ik van een collega van mij.

 Ook hier zit een treurig verhaal achter. Deze oorbellen kocht ik samen met mijn beste vriendin, voor ons 2e kerstgala op school. We hadden dezelfde ketting en deze oorbellen. Ik heb tijden met haar beleefd, helaas is ook deze vriendschap in het water gevallen, sinds de kerstvakantie heb ik niet meer met haar gesproken. Waarom... Dat weet ik ook niet. 
 Deze heb ik van een vriendin gekregen, toen ik voor het eerst met krukken moest lopen. Dat is inmiddels al 4 jaar geleden en ik ben er nog steeds net zo blij mee. Dit armbandje heeft heel veel herinneringen aan zich hangen. Het was een best-friends armbandje, maar toen ben ik het hartje wat er aan hing op school kwijt geraakt. Ik heb er toen zelf dingen aangehangen. Het kusmondje, kreeg ik op vakantie van een toerist haha, hij had hem gevonden en gaf hem toen aan mij. Het bf-hartje komt van de ketting die ik van mijn beste vriendin heb gekregen. De drie hartjes komen van twee mobielhanger en een sleutelhanger die ik van mijn beste vriendin heb gekregen. ( Ja, die van de oorbellen )
Zoals je ziet is hij al heel oud, maar er zitten dan ook 5 jaar herinneringen aan en ik heb hem heel lang met trots gedragen.

Dit is mijn pandora armbandje die ik van mijn ouders heb gekregen. Het klavertje vier en het roosje waren voor mijn 15e verjaardag. Het gouden bedeltje met bloemetjes kreeg ik van mijn tante, zo maar :). Het rondje en het theekopje ( naast het witte blokje ) kreeg ik van klasgenoten, ook voor mijn 15e verjaardag. Het witte blokje heb ik gekregen van een goede vriend. Het witte bedeljte met bruine stippen heb ik van mijn vriendin gekregen. De laatste twee kreeg ik van mijn ouders en mijn broertje voor mijn 16e verjaardag. Aan eentje hangt een hartje, die kreeg ik van mijn broertje en aan een een rondje met 16, die is van mijn ouders.
Deze heb ik van mijn vader gekregen. Het hartje zat eigenlijk aan een ketting, maar die is geknapt dus toen heb ik hem hier aan gehangen. Ik draag hem niet meer, omdat het hartje is verkleurd. Het armbandje is van een goede kennis geweest en toen zij overleed gaf ze het aan mijn vader. Ik heb hem toen gekregen. Het armbandje zou dus al meer dan 50 jaar oud zijn, omdat zij hem al had toen ze net zo oud was als ik. En dan reken ik niet de afgelopen tien jaar dat ik hem al in mijn bezit heb :)


Zo, dat waren de belangrijkste sieraden voor mij. Wat zijn jullie belangrijkste sieraden? Zijn er dingen die je altijd om hebt omdat ze juist zo belangrijk voor je zijn?

4 opmerkingen:

 1. altijd jammer als een vriendschap zo stuk loopt =( had ooit een kettingje met een vriendin klinkt kinderachtig maar hij was mooi gewoon een hartje, hadden we ruzie gooide ze het weg hhahaa..sad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Toevallig heb ik een tijdje geleden ook mijn sieraden gefotografeerd maar nog geen artikel over geschreven..
  Mooi om de emotionele waarde er van te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi artikel! En ook hele mooie sieraden heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. woow je hebt wel veel sieraden met een mooie herinnering :)

  ik heb een appeltje van swarofski om me nek. Deze heb ik gekregen toen ik een halfjaar samen was met mijn vriend, nu zijn we al 2 jaar samen. Dat is eigenlijk het enigste wat ik altijd draag.

  Ik heb ook nog een gouden kinder ring deze was van mijn moeder maar ik pas hem nu niet meer, ikheb hem gedragen tot mijn 15e.

  BeantwoordenVerwijderen